De behandeling

Waarom naar de mondhygiënist?

Een bezoek aan de mondhygiënist is minstens zo belangrijk als een bezoek aan de tandarts.
Een gezond gebit is meer dan alleen gezonde tanden. Ongemerkt kan het tandvlees en het kaakbot worden aangetast door Gingivitis en Parodontitis.

Ontstoken tandvlees kan leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit en zelfs uiteindelijk tot het verlies van uw tanden en kiezen. Om dit te voorkomen is het verstandig om regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist te brengen en de conditie van uw gebit en tandvlees te laten controleren op Gingivitis of Parodontitis.

Professionele gebitsreiniging

Om tandsteen en tandplak te laten verwijderen brengt u een bezoek aan de mondhygiënist.
Bij uw bezoek aan de mondhygiënist zal het tandsteen en de tandplak zowel boven als onder het tandvlees met speciale instrumenten worden verwijderd. Hiervoor wordt ultrasoon instrumentarium en/of met handinstrumentarium gebruikt.
Ook werken we met een moderne EMS Airflow om alle aanslag pijnloos te verwijderen. 
Daarna wordt het gebit gepolijst.  Na het polijsten heeft u weer een heerlijk schoon en glad aanvoelend gebit.

Parodontitus kunnen we behandelen en voorkomen door een gemotiveerde mondhygiëne en regelmatig gebitsreiniging door de mondhygiënist.

Bloedende pockets behoren dan tot het verleden en we zien een verbetering in de parodontium status.

Het verloren kaakbot groeit
helaas niet meer aan.

YouTube video
SpelenPlay
Shadow

Evaluatie

De beste remedie tegen parodontitis is een goede mondhygiëne en met regelmaat de gebitsreiniging door de mondhygiënist. Hierdoor kan het gezonde tandvlees weer aan de tand hechten. Om dit resultaat te kunnen bereiken wordt er gewerkt volgens een parodontale screening, diagnostiek en behandeling (zie PPS=score 1,2,3).
Na de intake, waarbij in kaart gebracht wordt wat de situatie is in uw mond, volgt een grondige reiniging boven en onder uw tandvlees. Meestal neemt deze reiniging een aantal afspraken in beslag, waarin u ook uitgebreide adviezen en instructies krijgt hoe zelf thuis uw gebit goed te verzorgen.

Na deze reiniging volgt de evaluatie om te zien of de behandeling is aangeslagen.
Met goed resultaat volgt een recalltraject van 3, 4 of 6 maanden waarin u terugkomt om de mondgezondheid te bevorderen en te controleren of het bereikte resultaat er nog steeds is.

Nazorg aan patiënten met implantaten

Voor implantaten is een goede mondhygiëne van cruciaal belang!  Bij een dergelijke ingreep is instructie en nazorg heel belangrijk. Tandplak en de bacteriën kunnen makkelijk het tandvlees ontsteken waarbij  de kans dat het implantaat op den duur verloren gaat aanwezig is!

bron: Parodontitis, Oral-B