World Oral Health Day 2015

SMILE FOR LIFE

Bron: FDI World Dental Federation, januari 2015

Wat is WOHD?

World Oral Health Day (WOHD) wordt ieder jaar gevierd op 20 maart. Het is een internationale dag om de voordelen van een gezonde mond te vieren en wereldwijd aandacht te vragen voor de problemen rond mondgezondheid en het belang om een goede mondhygiëne voor iedereen, oud en jong te bevorderen.

WOHD

Op deze dag worden mensen door middel van allerlei activiteiten bewust gemaakt van het belang van goede mondverzorging. De activiteiten worden onder meer georganiseerd door tandartsen, mondhygiënisten, studenten tandheelkunde en nationale verenigingen van tandartsen en mondhygiënisten. Zo organiseert de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) de Week van de Mondhygiënist van 16 t/m 21 maart. Deelnemende mondhygiëne praktijken geven tijdens deze week gratis mondzorgadvies aan consumenten.

Waarom is WOHD belangrijk?

Omdat 90% van de wereldbevolking in hun leven met gebitsaandoeningen te maken krijgen. Veel van deze aandoeningen kunnen worden vermeden met een goede mondverzorging. Om mensen hiervan bewust te maken wordt de Wereld Mondgezondheidsdag (WOHD) georganiseerd.

Bovendien, biedt deze dag de tandheelkundige en mondzorg gemeenschap een platform om bij te dragen aan het verminderen van de wereldwijde ziektelast.

Wat is het thema voor WOHD 2015?

Dit jaar is het thema, ” World Oral Health Day 2015, smile for life!” Dit heeft een dubbele betekenis: ‘levenslang glimlach’ en ‘vier het leven’. Bovendien impliceert het ‘positiviteit’ en ‘plezier’,  mensen glimlachen als ze gelukkig zijn en een gezond leven hebben.

WOHD


 

nvvp-wpKRM_logoAfpraak maken?
Neem contact op via nummer
0499-313077
of per E-mail, of contactformulier.
Tijdens een behandeling, wordt de telefoon niet opgenomen.
Spreek dan uw naam en telefoon-nummer in, ik bel U dan zo snel mogelijk terug!Mondhygiëne Praktijk
COLORSMILE
Daniella Schaap
Damvelden 6
5685 JE Best
E: info@colorsmile.nl

AGB-code
praktijk:  87000499
zorgverlener:  87000210