Visolie helpt bij parodontitis?

Bron: Gezondheidsnet.nl, 25 april 2012

BAARN – Australische onderzoekers raden visolie aan om parodontitis, ontstekingen van het weefsel rondom de tand, te behandelen. De visvetzuren komen ook de algehele gezondheid ten goede.  Het onderzoeksteam van de University of South Australia en de University of Adelaide presenteerde de resulaten van hun onderzoek op de bijeenkomst Experimental Biology 2012 in San Diego. Ze bestudeerden acht al eerder uitgevoerde studies. Bij alle onderzoeken zorgden de vetzuren in de visolie voor een verbetering van de mondgezondheid. In twee gevallen, waar een combinatie van aspirine en visolie werd gebruikt, waren de resultaten significant.

Vette vis

“Ik raad mensen aan om voldoende omega-3-vetzuren met een lange keten te eten. Dit is van belang voor de algehele gezondheid”, vertelt onderzoeker Alison Coates. “Twee keer per week vette vis is voldoende.” Volgens Coates zijn er geen ernstige gevaren verbonden aan het nuttigen van visvetzuren. Alleen extreem hoge doses kunnen de bloedstolling vertragen of de maag overstuur maken.

Het positieve bewijs voor het effect van visolie op parodontitis is groeiende. Vervolgonderzoek moet meer inzicht geven in de dosis, duur van de ‘therapie’ en het belang van therapietrouw. Australische onderzoekers werken aan een studie waarin deze aspecten aan bod zullen komen.


 

nvvp-wpKRM_logoAfpraak maken?
Neem contact op via nummer
0499-313077
of per E-mail, of contactformulier.
Tijdens een behandeling, wordt de telefoon niet opgenomen.
Spreek dan uw naam en telefoon-nummer in, ik bel U dan zo snel mogelijk terug!Mondhygiëne Praktijk
COLORSMILE
Daniella Schaap
Damvelden 6
5685 JE Best
E: info@colorsmile.nl

AGB-code
praktijk:  87000499
zorgverlener:  87000210