Veel mensen kunnen niet tandenpoetsen

Bron: www.NU.nl, mei 2012

Slechts één op de tien mensen weet welke tandpasta ze moeten gebruiken en wat de beste poetsbeweging is.    Dat schrijven Zweedse wetenschappers dinsdag in Swedish Dental Journal. De onderzoekers verzamelden Zweedse inwoners van 15 tot 80 jaar oud, en bestudeerden het tandenpoetsgedrag.  Ze komen tot de conclusie dat hoewel de meerderheid poetst met fluoridetandpasta, de meesten dat meer doen vanuit sociale verplichting en voor een fris gevoel, dan voor het voorkomen van tandbederf.  Tachtig procent van de proefpersonen gaf dan ook aan tevreden te zijn met de manier waarop ze hun gebit behandelen.

Spoelen

Toch stellen de Göteborgse wetenschappers dat de mondhygiëne sterk verbeterd zou kunnen worden, als maar het goede advies gegeven wordt. Zo is het bijvoorbeeld aan te bevelen om níet met water te spoelen na het poetsen.  Wanneer het poetsgedrag niet voldoende is om gaatjes te voorkomen moet er tandpasta met meer fluoride gebruikt worden, aldus de Zweden.

Kind

“De meeste geïnterviewden leerden hun tanden te poetsen als kind, van hun ouders. Zelfs als ze daarna te horen kregen hoe het beter kan, bleven ze die oude techniek gebruiken”, zegt Pia Gabre, de hoofdonderzoeker.  Het onderzoek sluit daarom af met de aanbeveling om adviezen over tanden poetsen makkelijker, laagdrempeliger en beter toepasbaar te maken.


 

nvvp-wpKRM_logoAfpraak maken?
Neem contact op via nummer
0499-313077
of per E-mail, of contactformulier.
Tijdens een behandeling, wordt de telefoon niet opgenomen.
Spreek dan uw naam en telefoon-nummer in, ik bel U dan zo snel mogelijk terug!Mondhygiëne Praktijk
COLORSMILE
Daniella Schaap
Damvelden 6
5685 JE Best
E: info@colorsmile.nl

AGB-code
praktijk:  87000499
zorgverlener:  87000210