Nieuws

csnmuit de media:


STIEKEM GERITSEL VAN HUGO DE JONGE (CDA)

Bron: Telegraaf 23 juni 2020. Cardioloog Janneke Wittekoek waarschuwt voor inperking vrijheden waaronder de vrije artsen keuze.  Lees meer….


NOODBRIEF MONDZORGKOEPELS

Bron: Noodbrief mondzorgkoepels, april 2020. Persbericht ‘Overheid laat mondzorg in onacceptabele onzekerheid’  Lees meer….


CORONAVIRUS

Bron: Alles over het gebit, maart 2020. Het coronavirus (COVID-19) krijgt meer en meer impact op het dagelijks leven, dus ook een bezoekje aan de tandarts, mondhygiënist of orthodontist is vanaf nu geen vanzelfsprekendheid meer. Lees meer….


DAG VAN HET TANDVLEES 16 MEI 2019

Bron: nvvp, mei 2019. Maak een afspraak! Op 16 mei aanstaande vindt de European Gum Health Day plaats, een internationale dag waarmee we bij het publiek het bewustzijn van tandvleesaandoeningen te vergroten. Aan alle parodontologen, tandartsen en mondhygiënisten in Nederland is gevraagd om aandacht aan deze dag te besteden, in de vorm van gratis een DPSI-meting en informatieverstrekking over tandvleesproblematiek. Lees meer….


 WEEK VAN DE MONDHYGIËNIST

Bron: nvm, januari 2018. Tijdens de Week van de Mondhygiënist 19 t/m 25 maart geven mondhygiënisten in 2018 voor de 6e keer mondzorgadvies.
Een gezonde mond is de basis voor een gezond lichaam. Laat de mondhygiënist uw mondgezondheid beoordelen
Lees meer….


 DUITSE TEST TANDPASTA

Bron: Öko-test, mei 2017. Duitse test wijst uit dat niet alle merken tandpasta goed zijn. Lees meer….


VERNIEUWDE RICHTLIJN ENDOCARDITIS-PROFYLAXE

Bron: Dental Info, februari 2017. Het Nederlands Huisarts en Genootschap (NHG) heeft de behandelrichtlijn voor endocarditis-profylaxe, de preventieve toediening van antibiotica aan patiënten met bepaalde hartafwijkingen, aangepast. Lees meer….


KLANTWAARDERINGEN OP WWW.COLORSMILE.NL

Bron: Colorsmile.nl, januari 2017. Als NVM en KRM geregistreerde professional wens ik voor u klaar te staan om, samen met u, uw gebit en tandvlees gezond en sterk te houden.
Ik ben er op gericht om u een zo goed mogelijke service te kunnen bieden en ik zal dan ook alles in het werk stellen om aan uw verwachtingen te voldoen.
Ik stel het zeer op prijs wanneer ik ook uw waardering mag ontvangen!
Bij voorbaat dank! Lees meer….


WEEK VAN DE MONDHYGIËNIST

Bron: nvm, januari 2017. Tijdens de Week van de Mondhygiënist 20 t/m 26 maart geven mondhygiënisten in 2017 voor de 5e keer mondzorgadvies.
Een gezonde mond is de basis voor een gezond lichaam. Laat de mondhygiënist uw mondgezondheid beoordelen. Lees meer….


logo NZF2NATIONAAL ZORGFONDS

Bron: Nationaalzorgfonds.nl, juli 2016. Op naar een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico
Het is tijd om de zorgverzekeraars af te schaffen en te kiezen voor één Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico…..
Lees meer….


RTL4 GÊNANTE TANDENLogo-RTL4

Bron: RTL4, mei 2016: RTL-4 start op 30 mei de nieuwe serie Gênante tanden…..
Lees meer….


ANTIBIOTICA EN GEBITST1

Bron: De Telegraaf, april 2016: Mijn tandarts heeft een antibioticarecept voorgeschreven voor de behandeling van parodontitis. Is dit echt nodig?….
Lees meer….


OOGINFECTIE VIA DE MONDST1

Bron: De Telegraaf, januari 2016: In dit artikel wordt door Monique Danser (parodontoloog ACTA) de relatie besproken tussen de conditie van je tandvlees en vele infectieziekten…..
Lees meer….


HART- EN VAATZIEKTEN DOOR SLECHT GEBIT

Bron: De Telegraaf, april 2015: Inmiddels is duidelijk dat er een link bestaat tussen tandvleesontstekingen en hart- en vaatziekten….
Lees meer….


GEVAAR SLECHTE TANDENBORSTEL

Bron: De Telegraaf, april 2015: Nederlanders hebben les nodig in tandenpoetsen en moeten goed opletten bij de keuze van een tandenborstel.
Daarom zijn poets-instructies nodig”, zegt onderzoeker Martijn Rosema van ACTA….
Lees meer….


COCA-COLA DE BESTE WC-REINIGER

Bron: TunedBody, maart 2015. Coca Cola is het bekendste handelsmerk in de wereld. De drank zelf is echter giftig voor de menselijke stofwisseling.
De zuurgraad van Cola is bijna hetzelfde als de zuurgraad van een accuzuur. Kun je je nu voorstellen wat het o.a. met je tanden of maagwand doet?.
Lees meer….


VALENTIJNSZOENvz2

Bron: De Telegraaf, februari 2015. Zoenen is heerlijk. Maar alleen met een frisse adem, anders houden we de lippen strak op elkaar. Hoe ontstaat die slechte adem en wat kunt u er aan doen? Lees meer….


WEEK VAN DE MONDHYGIËNISTweek-vdm-2015

Maart 2015. Tijdens de Week van de Mondhygiënist 16 t/m 21 maart geven mondhygiënisten ook in 2015 weer gratis mondzorgadvies.  Een gezonde mond is de basis voor een gezond lichaam. Laat de mondhygiënist uw mondgezondheid beoordelen. Lees meer….


WOHD 2015, WERELD MONDGEZONDHEIDSDAGbanner_185x400

Bron: FDI World Dental Federation, januari 2015. Wereld Mondgezondheidsdag (WOHD) wordt ieder jaar gevierd op 20 maart…. Lees meer….


NVM MONDHYGIËNISTEN OP TVrtl4

Bron: NVM, december 2014. NVM mondhygiënisten heeft meegewerkt aan het programma Medical Travel. Het item gaat over preventieve mondzorg en de NVM-mondhygiënist…. Lees meer….


tandarts2DE TANDARTS IS OOK BANG VOOR U

Bron:  Knack.be, december 2014. Een bezoek aan de tandarts is vaak vervelend, en voor sommigen zelfs een hele beproeving. Voor de tandarts zelf is dat soms ook het geval, want het beroep is niet zonder risico’s. Opvallend: patiënten blijken voor vier op de tien tandartsen een bron van stress te zijn….. Lees meer….


NZA BEZORGD OVER MACHT VERZEKERAARSNZa-wp

Bron: Dental Info, december 2014. De NZa is bezorgd over de macht van zorgverzekeraars. Bestuursvoorzitter Maarten Ruys zei dit onlangs tijdens een NZa-bijeenkomst voor partijen uit de zorg, meldt Zorgvisie…. Lees meer….


TARIEVEN 2015NZa-wp

Tarieven 2015: De tandartstarieven voor 2015 zullen in de eerste helft van het jaar enigszins dalen ten opzichte van de prijzen die in 2014 in de mondzorg gelden. Er is besloten dat de tandartstarieven per 1 juli 2015 met 5,1% zullen dalen….
Lees meer….


VERZEKERAARS SINTERKLAASsinterklaas2

Bron: De Telegraaf, 2 december 2014: Trouwe klant betaalt cadeaus overstappers.
Zorgverzekeraars gebruiken premiegeld van hun verzekerden om nieuwe klanten te werven: overstappers worden beloond met een fikse korting of een fraai cadeau. „Dit is niet waarvoor premiegeld is bedoeld. Ledenorganisatie zorgverleners zet vraagtekens bij werkwijze…
Lees meer….


 WAAROM SMAAKT ZOET BITTER? o-saft-bitter2

Bron: ZWP-online, oktober 2014: Het drinken van Jus d’orange na het tandenpoetsen, is zeker niet aan te raden, maar als je dat doet zal Jus d’orange niet langer zoet maar bitter smaken, walgelijk als je het drinkt direct na de mondhygiëne.
Lees meer….


VERZEKERDE HEEFT NIETS TE VERTELLENChris Oomen 2

Bron: De Telegraaf, 1 dec. 2014: Volgens DSW-directeur Chris Oomen hebben de vier grote zorgverzekeraars te veel macht.  Het draait volgens hem om het afschaffen of inperken van artikel 13 van de zorgverzekeringswet, de vrije artsenkeuze.
De vier grote verzekeraars willen daar vanaf. Het schrappen van dat artikel haalt het hele systeem onderuit.
Het artikel beschermt de verzekerde tegen de macht van de vier grote. Schrap het en de verzekerde, maar ook de zorgaanbieder, heeft niets meer te vertellen…
Lees meer….


STEEDS MEER MENSEN DIABETESsuikerwaarden-meten-tn

Het aantal mensen met diabetes is flink gestegen in de laatste jaren.
Dit meldt het CBS..
Lees meer….


mbzMONDHYGIËNE TIJDENS ZWANGERSCHAP

Tal van onderzoeken laten zien dat er een duidelijk verband bestaat tussen vergevorderde tandvleesontsteking bij de moeder en een vroeggeboorte of een kind met een te laag geboortegewicht..
Lees meer….


vitcVITAMINE C EN PARODONTITIS

Bron: dentalINFO, mei 2014. Dat vitamine C belangrijk is voor de mondgezondheid weten we al vanaf de tijd van de VOC. Wanneer de zeelui voor een lange tijd geen fruit gegeten hadden, ontwikkelden ze scheurbeuk.
Lees meer…. 


 TEST TANDPASTAtpt

Bron: Consumentenbond, test januari 2014. Wat is het verschil in tandpasta? In principe voldoet elke tandpasta met fluoride (>1000 ppm).
Lees meer….


week-mondhygienistWEEK VAN DE MONDHYGIËNIST

Bron nvm, maart 2014. Tijdens de Week van de Mondhygiënist 17 t/m 22 maart geven mondhygiënisten gratis mondzorgadvies.  Een gezonde mond is de basis voor een gezond lichaam. Laat de mondhygiënist uw mondgezondheid beoordelen. Lees meer….


csmileNIEUWE WEBSITE !!!

Maart 2014. COLORSMILE  de vernieuwde website.
Deze is nu ook geschikt voor smartphones en tablets !


paro10DIABETES EN MONDHYGIENE

Bron: NVM site, Januari 2014. Mensen met diabetes hebben vaker last van tandvleesontsteking (gingivitis) en tandvleesontsteking met verlies van het kaakbot (parodontitis). Dit alles kan zelfs tot verlies van tanden en kiezen leiden. 
Lees meer….


kwijtposters_0TANDEN KWIJT ! 

De Nederlandse Vereniging van Mondhygiënsten heeft een nieuwe bewustwordingscampagne ‘Tanden kwijt’. Deze campagne is een antwoord op een recent verschenen rapport door het College van Zorgverzekeringen (CVZ) (Signalement Mondzorg 2013). Hier maken wij ons ernstige zorgen over.
Lees meer….


WifiCSWIFI IN DE PRAKTIJK !!!

Augustus 2013. In de wachtruimte kunt u gebruik maken van ons WiFi-netwerk


paro2TANDPASTA’S EN TANDHALSGEVOELIGHEID

Bron: dentalinfo, mei 2013. Blootliggende tandhalzen en open tubuli kunnen leiden tot tandhalsgevoeligheid. Een oplossing voor dit probleem is het afdekken van de tubuli door gebruik van een speciale tandpasta. Lees meer….


furc1FURCATIE-AANDOENINGEN

Bron: dentalinfo, mei 2013. Furcatie-aandoeningen komen veel vaker voor dan gedacht. Lees meer….


nmtKEUZEVRIJHEID ZORG

Bron: dentalinfo, mei 2013. Petitie keuzevrijheid zorg met 90.000
ondertekeningen aangeboden aan Tweede Kamer. Lees meer….


nvm_abri-wpKONINGINNELACH  2013 !!!

Bron: NVM, april 2013. In het kader van het mediatraject 2013 hangt deze week in 125 winkelcentra een abri om de bekendheid van de mondhygiënist te vergroten. Lees meer…. 


CST007STEEDS MEER MENSEN NAAR DE MONDHYGIËNIST

Bron: NVM, februari 2013. Uit onderzoek van NVM blijkt dat steeds meer mensen de mondhygiënist bezoeken.
Lees meer….


AGDOVERGEWICHT RISICOFACTOR VOOR TANDVLEESAANDOENINGEN

Bron: EurekAlert!, februari 2013. Overgewicht kan ook een risicofactor zijn voor de ontwikkeling van tandvleesaandoeningen.  Lees meer….


NGBDEELNAME NVM AAN DE NATIONALE GEZONDHEIDSBEURS 2013

Bron: NVM, februari 2013. Tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht deed de NVM onderzoek naar de bekendheid van de mondhygiënist, inclusief het bezoekgedrag aan de mondhygiënist onder de beursbezoeker.
Lees meer….


CST006MONDHYGIËNIST MAAKT HET VERSCHIL VOOR BEHOUD IMPLANTAAT

Bron: dental INFO, januari 2013. Implantaatdragers hebben een grote kans op een ontsteking rondom het implantaat met botverlies. In een vroegdiagnostisch stadium kan een strak recall programma bij de mondhygiënist het verschil maken. Lees meer….


kwaliteitRESULTATEN KWALITEITSMETING MONDZORG 2012

Bron: Onderzoeksbureau ITS, november 2012. De eerste landelijke meting (start voorjaar 2012) is uitgevoerd in samenwerking met het onafhankelijke onderzoeksbureau ITS te Nijmegen.
Lees meer….  


ik-wpAPP GEZONDEMOND IVOREN KRUIS

Bron: Ivoren Kruis, november 2012. Uw mondhygiënist attendeert u graag op de app GezondeMond. De app GezondeMond ontwikkeld door het Ivoren Kruis helpt u bij het verbeteren van uw mondgezondheid. Lees meer….


CBMGwpMINIGIDS 10 MONDZORG VAN DE CONSUMENTENBOND

Bron: Consumentenbond, oktober 2012. De minigids 10 van de consumentenbond heeft als onderwerp Mondzorg.
Lees meer….


intge2GEBRUIK VAN INTERNET VOOR GEZONDHEIDSINFORMATIE

Bron: www.nivel.nl, augustus 2012. Internet blijkt een belangrijke bron voor mensen die op zoek zijn naar informatie over gezondheid en zorg.
Lees meer….


Zorgdebat wordt lange zitEINDE VRIJE TARIEVEN MONDZORG

Bron: De Telegraaf, juli 2012. Vanaf 2013 zullen tandartsen weer vastgestelde tarieven in rekening brengen voor een vulling, kroon of brug. De Kamer maakt een einde aan het experiment met de vrije prijzen. Lees meer…. 


DGP-App+iPhoneAPP MET ZELFTEST PARODONTITIS

Bron: dental INFO, juni 2012. Het Deutsche Gesellschaft für Parodontologie (DGP) heeft een app ontwikkeld waarmee patiënten kunnen testen of zij parodontitis hebben. Lees meer….


mz_oVIDEO MONDZORG VOOR VERZORGENDEN VERPLEEGHUISBEWONERS

Bron: dental INFO, juni 2012. Het aantal mensen in verpleeghuizen met een eigen gebit neemt toe. Uit eerder onderzoek is gebleken dat de mondhygiënische zorg gebrekkig is.  Lees meer….


d&r-wpROKERS EN DRINKERS HEBBEN DRIE KEER MEER KANS OP ORALE GEZONDHEIDSPROBLEMEN

Bron: dental INFO, juni 2012. Uit onderzoek blijkt dat mensen die afhankelijk zijn van alcohol drie keer meer kans hebben op ernstige tandvlees- aandoeningen dan gelegenheidsdrinkers.
Lees meer….


tp1VEEL MENSEN KUNNEN NIET TANDENPOETSEN

Bron: NU.nl, mei 2012. Slechts één op de tien mensen weet welke tandpasta ze moeten gebruiken en wat de beste poetsbeweging is.
Lees meer….


lachende_mond-wpVROUWELIJKE HORMONEN BEÏNVLOEDEN MONDHYGIËNE

Bron: Gezondheidsnet, mei 2012. De vrouw maakt gedurende haar leven nogal wat hormonale schommelingen mee. Deze veranderingen hebben ook invloed op de bacteriën in de mond. Met ontstekingen tot gevolg. Lees meer….


dipZOGENAAMDE MONDHYGIËNIST AANGEHOUDEN

Bron: dental INFO, mei 2012. Afgelopen week is iemand door de politie aangehouden die zich al geruime tijd ten onrechte uitgaf als mondhygiënist en in die hoedanigheid ook patiënten behandelde. Deze ‘zogenaamde mondhygiënist’ werd mede door toedoen van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM), in hechtenis genomen. Lees meer….


bac-wpLINK TUSSEN PARODONTITIS EN DARMKANKER

Bron: Dentistry.co.uk, februari 2012. De bacteriën die de meest voorkomende oorzaak van verlies van tanden bij volwassenen veroorzaken zijn mogelijk gerelateerd aan de ontwikkeling van darmkanker, volgens een team van wetenschappers. Lees meer….


D1-wpOUDERS HEBBEN LESJE MONDVERZORGING NODIG

Bron: dental INFO, mei 2012. Ondanks de goede theoretische basis leren ouders hun kinderen in de praktijk niet altijd de juiste mondverzorging aan. Velen houden zich namelijk niet aan de aanbevolen poetsduur van twee minuten. Daarom heeft Aquafresh de Ultimate Ontdekkingstocht geïntroduceerd, een interactieve onlinegame die tandenpoetsen centraal zet. Lees meer….


M6-wpVISOLIE HELPT BIJ PARODONTITIS?

Bron: Gezondheidsnet, 25 april 2012. Australische onderzoekers raden visolie aan om parodontitis, ontstekingen van het weefsel rondom de tand, te behandelen. De visvetzuren komen ook de algehele gezondheid ten goede.  Lees meer….


mondgeur-wpHOE WEET IK OF MIJN ADEM STINKT?

Bron: Metro, 2 april 2012. Als je denkt dat je een slechte adem hebt, vinden anderen dat dan ook altijd of kan het zijn dat anderen hier niets van ruiken?
Lees meer….


p1PARODONTITIS

Driekwart van 45-plussers lijdt aan gebitsziekte Bron: Eindhovens Dagblad, 14 maart 2012. Het wordt de volksziekte onder de gebitsklach­ten genoemd: parodont­itis, een ontsteking van het tandvlees die niet of te laat is behandeld. Lees meer….


Oral-B_Triumph-IQ5000TEST ELEKTRISCHE TANDENBORSTELS

Bron: Consumentenbond, test februari 2012. Welke elektrische tandenborstel verwijdert het beste plak en welke tandenborstels is het prettigst in gebruik? Lees meer….


behandeling-wpVERGOEDINGEN MONDZORG IN PROGRAMMA TROS RADAR

Bron: Tros Radar. Het consumentenprogramma Radar besteedde 12 maart 2012 uitgebreid aandacht aan de vergoedingen voor mondzorg door de zorgverzekeraars. Lees meer….


NZa-wpNZa ONDERZOEKT BESCHIKBAARHEID PRIJSLIJSTEN MONDZORG

Bron: www.tandartspraktijk.nl, 10 maart 2012. De Nederlandse Zorgautoriteit onderzoekt de komende periode of de transparantievoorwaarden worden nageleefd door mondzorgaanbieders.
Lees meer….


hart-wp‘MONDHYGIËNIST GOED VOOR HET HART’

Bron: www.NU.nl: 14 november 2011. BAARN – Regelmatig een bezoekje brengen aan de tandarts en mondhygiënist is niet alleen belangrijk voor een goede mondgezondheid. Het hart is hier ook bij gebaat: het verlaagt de kans op een hartaanval met 24 procent. Ook de kans op een beroerte neemt af met 13 procent als je je gebit met enige regelmaat laat schoonmaken.  Lees meer….


poetsen-wpGEEN TANDEN POETSEN IS SLECHT VOOR HET HART

Bron: NRC Handelsblad , 3 juni 2010. Mensen die hun tanden maar eenmaal per dag poetsen, of nog minder, hebben een duidelijk hogere kans op een hartaanval.  Lees meer….


rdr1KWALITEIT MONDZORG, NVM IN PROGRAMMA TROS RADAR

Bron: Tros Radar. Het consumentenprogramma Radar besteedde 10 mei 2010 uitgebreid aandacht aan de kwaliteit van de mondzorg in Nederland. Lees meer….


 

nvvp-wpKRM_logoAfpraak maken?
Neem contact op via nummer
0499-313077
of per E-mail, of contactformulier.
Tijdens een behandeling, wordt de telefoon niet opgenomen.
Spreek dan uw naam en telefoon-nummer in, ik bel U dan zo snel mogelijk terug!Mondhygiëne Praktijk
COLORSMILE
Daniella Schaap
Damvelden 6
5685 JE Best
E: info@colorsmile.nl

AGB-code
praktijk:  87000499
zorgverlener:  87000210