Hoe weet ik of mijn adem stinkt?

Bron: Metro, 2 april 2012

Als je denkt dat je een slechte adem hebt, vinden anderen dat dan ook altijd of kan het zijn dat anderen hier niets van ruiken? Wetenschappelijk onderzoek leert dat mensen slecht zijn in het ontdekken van slechte adem bij zichzelf. De meeste mensen denken dat ze uit hun mond ruiken, terwijl ze dat niet doen. Mensen met chronisch slechte adem hebben echter juist niet door dat ze een pepermuntje kunnen gebruiken.

Een methode om slechte adem bij jezelf te ontdekken is om de achterkant van je hand te likken en het spuug te laten opdrogen. Stinkt je hand?  Dan stink je wellicht ook uit je mond. Binnen de mond is de tong vaak een grote boosdoener. De bacteriën die daar leven produceren vetzuren die de bekende lucht van rotte eieren kunnen veroorzaken. Geef je die bacteriën de kans zich te vermenigvuldigen door bijvoorbeeld weinig te poetsen en te flossen dan produceren ze steeds meer geur.

Een goede indicator dat je veel bacteriën op je tong hebt, is als het voelt alsof er een laagje over ligt. Dat laagje bestaat uit dode en levende bacteriën, etensresten, dode huidcellen en slijm. Geregeld spoelen met een monddouche of schrapen met een tongspatel kan helpen die laag weg te halen.

Kijk voor meer inhoudelijke info op de Colorsmile pagina Slechte adem…


 

nvvp-wpKRM_logoAfpraak maken?
Neem contact op via nummer
0499-313077
of per E-mail, of contactformulier.
Tijdens een behandeling, wordt de telefoon niet opgenomen.
Spreek dan uw naam en telefoon-nummer in, ik bel U dan zo snel mogelijk terug!Mondhygiëne Praktijk
COLORSMILE
Daniella Schaap
Damvelden 6
5685 JE Best
E: info@colorsmile.nl

AGB-code
praktijk:  87000499
zorgverlener:  87000210